In de onderwijspraktijk worden veel verschillende applicaties, websites of andere programma's gebruikt. Een leuke quiz uit die nieuwe app (denk aan Kahoot, Socrative of een andere applicatie) is zo gebruikt, even gauw online samenwerken is snel gedaan.

Hoewel het gebruik erg praktisch en vaak eenvoudig is, is het wel van belang om goed na te gaan of het door jouw gekozen programma wel voldoet aan de AVG-afspraken. Want, zoals je uit eerdere leerblokken hebt geleerd, weet je dat je niet zomaar data mag laten opslaan van anderen en dat de data die je op school verkrijgt/ontwikkelt eigendom is van school?

In dit leerblok word je meegenomen in een aantal verschillende onderwerpen die van toepassing zijn op jou als docent, waaronder verwerkersovereenkomsten, hoe om te gaan met toetsing en inzage en AVG en de burcht-metafoor van Nico Juist, een metafoor die je helpt om goed te bepalen waar een applicatie in je organisatie past.
apps en tools

Domein: digitale bronnen

Competentie: selecteren

Na dit leerblok:

  • weet je hoe een verwerkersovereenkomst bijdraagt aan het veilig gebruiken van apps, websites of andere programma's;
  • weet je wat de burcht-metafoor is en werkt en hoe je dit model goed kunt inzetten in jouw organisatie;
  • weet je hoe je veilig omgaat met social media.


 Tijdsduur:

  • 30 minuten

Voorkennis:

  • Je hebt het leerblok
AVG: De basis, AVG: Op school, AVG: Zorgvuldig omgaan met gegevens gevolgd of je beheerst deze kennis al.


Disclaimer

Het doel van dit leerblok is om jou te informeren over AVG. Daarbij willen we benadrukken dat we geen juridisch advies geven. We hebben ons uiterste best gedaan de informatie zo helder en correct mogelijk weer te geven. Mocht er echter foutieve of onvolledige informatie in dit leerblok staan, dan zijn wij daarvoor niet aansprakelijk.


U kunt hier een individueel leerblok aanschaffen van Edutrainers Academy. Wanneer u behoefte heeft om meer leerblokken aan te schaffen, of wanneer u andere vragen of verzoeken heeft, neem gerust contact met ons op.

Neem contact op!

Veel plezier met leren!

AVG: Apps en tools in de klas 2024
AVG
00:00 uren | € 9,95