Het zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens gebeurt binnen een schoolorganisatie op verschillende manieren. Je praat over jouw leerlingen, ouders en collega’s. Voorbeelden daarvan zijn gesprekken, documenten zoals  cijferlijsten, foto's van een introductie-activiteit, dossiers in een leerlingvolgsysteem etc. Het vraagt van jou, als (onderdeel van) de organisatie, om altijd zorgvuldig met deze gegevens om te gaan. In dit leerblok word je meegenomen in het begrip zorgvuldig omgaan met die gegevens, waarbij je zowel inzicht krijgt in wat kan en mag, maar ook wat je zelf kunt doen aan het veilig houden van je account om alle gegevens zorgvuldig te bewaren.


Domein: digitale bronnen

Competentie: managen, delen en beschermen

Na dit leerblok:
  • weet je welke gegevens van anderen je wel en niet zomaar mag inzien;
  • weet je waaraan een sterk wachtwoord voldoet;
  • weet je hoe je bestanden veilig kan delen.
 Tijdsduur:

  • 30 minuten

Voorkennis:
  • Je hebt het leerblok
AVG: De basis en AVG: Op school gevolgd of je beheerst deze kennis al.

Disclaimer 

Het doel van dit leerblok is om jou te informeren over AVG. Daarbij willen we benadrukken dat we geen juridisch advies geven. We hebben ons uiterste best gedaan de informatie zo helder en correct mogelijk weer te geven. Mocht er echter foutieve of onvolledige informatie in dit leerblok staan, dan zijn wij daarvoor niet aansprakelijk.

U kunt hier een individueel leerblok aanschaffen van Edutrainers Academy. Wanneer u behoefte heeft om meer leerblokken aan te schaffen, of wanneer u andere vragen of verzoeken heeft, neem gerust contact met ons op.

Neem contact op!

Veel plezier met leren!

AVG: Zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens 2024
AVG
00:00 uren | € 9,95