hacker

Als we AVG benoemen, dan denk je waarschijnlijk direct aan privacy. Het bezig zijn met veiligheid van data. Dat gebeurt bijvoorbeeld als je met twee stappen moet inloggen, bijvoorbeeld met een wachtwoord en via een app op je telefoon. Dat is een manier om je data te beschermen.
Het goed omgaan met data is belangrijk. Datalekken en privacy komen regelmatig in het nieuws en het is belangrijk dat iedereen hier meer bewust van is. 95% van alle datalekken en hacks op scholen ontstaat bijvoorbeeld door een menselijke fout. Een hacker kan met die data bijvoorbeeld aankopen doen of met jouw gegevens andere hacks doorvoeren.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming, afgekort AVG, is een Europese wet die de bescherming van persoonlijke gegevens en cyberveiligheid beter moet regelen. Deze wet heet in het Engels (en daarmee officieel) de GDPR: General Data Protection Regulation.

AVG gaat dus om de bescherming van jouw data, andermans data en wat iemand daar mee mag doen. Ook op school heb je hier veel mee te maken. Je werkt namelijk voortdurend met persoonsgegevens of data van leerlingen. Weet jij wat wel en niet mag en wat nodig is? In dit leerblok behandelen we de basis rond AVG.
LDNa dit leerblok
  • kun je uitleggen wat AVG betekent;
  • kun je uitleggen waarom privacy belangrijk is;
  • weet je een aantal voorbeelden wat je zelf wel en niet kunt doen om jouw persoonsgegevens te beschermen.

TTijdsduur

  • 30 minuten

VKVoorkennis

  • Geen specifieke voorkennis nodig.


Disclaimer

Het doel van dit leerblok is om jou te informeren over AVG. Daarbij willen we benadrukken dat we geen juridisch advies geven. We hebben ons uiterste best gedaan de informatie zo helder en correct mogelijk weer te geven. Mocht er echter foutieve of onvolledige informatie in dit leerblok staan, dan zijn wij daarvoor niet aansprakelijk.

U kunt hier een individueel leerblok aanschaffen van Edutrainers Academy. Wanneer u behoefte heeft om meer leerblokken aan te schaffen, of wanneer u andere vragen of verzoeken heeft, neem gerust contact met ons op.

Neem contact op!

Veel plezier met leren!

AVG: De basis 2024
Domein: digitale bronnen
00:00 uren | € 9,95