In een tijd waarin het gebruik van digitale technologie in het onderwijs niet meer weg te denken is, is effectieve instructie meer dan ooit essentieel. Digitaal Effectieve instructie is bedoeld om het verwerven van kennis effectief te organiseren zonder te verzanden in de mogelijkheden die de vele verschillende apps bieden . De juiste instructie helpt bij het begrijpen van informatie en het versterken van vaardigheden, waarbij (het maken van keuzes in) digitale tools leraren in staat stellen om het leren (nog) doeltreffender te maken. In dit leerblok staat centraal waarom hoogwaardige instructie, verrijkt met digitale middelen, de sleutel is tot het verbeteren van leren, het ontdekken van nieuwe kennis en daarmee het verbeteren van leerresultaten van leerlingen.

Domein: Lesgeven en leren

Competentie: Instructie geven

leerdoelenNa dit leerblok:

  • weet je een aantal strategieën voor een goede (digitale) instructie;
  • ken je meerdere werkvormen die je in deze lesfase kunt gebruiken om leerlingen kennis te laten verwerven;
  • ken je verschillende tools die je goed kunt inzetten in deze lesfase om leerlingen kennis te laten verwerven.

tijdTijdsduur:
  • 30 minuten
voorkennisVoorkennis:

Je hebt het leerblok Microsoft 365: Van start met didactisch digitaal lesgeven  en Microsoft 365: Didactisch digitaal - Opening en afsluiting van de les gevolgd of je beheerst deze kennis al.

benodigdhedenBenodigdheden:

Je hebt een Microsoft365-schoolaccount nodig.

U kunt hier een individueel leerblok aanschaffen van Edutrainers Academy. Wanneer u behoefte heeft om meer leerblokken aan te schaffen, of wanneer u andere vragen of verzoeken heeft, neem gerust contact met ons op.

Neem contact op!

Veel plezier met leren!

Microsoft 365: Didactisch digitaal - Instructie en verwerven van kennis 2024
Didactisch Digitaal
00:00 uren | € 9,95