Leiderschapsscan

Als schoolleider werk je continu aan duurzaam beter onderwijs. Je maakt een plan, stelt de ontwikkeldoelen vast en gaat samen met je team aan de slag.   

Om het onderwijs te verbeteren speel je als schoolleider in op ontwikkelingen en zet je zelf ook ontwikkelingen in gang. Hoe zorg je ervoor dat je niet alles tegelijk aanpakt, maar focust op de juiste punten voor jouw situatie op dat moment.  

Wat je doet, heeft invloed op het handelen van de leraar in de klas en dus op de kwaliteit van het onderwijs. Als schoolleider is het daarom belangrijk om je rol te pakken als facilitator van het leren van en met elkaar. Specifiek als het om digitale transformatie gaat, geldt: je komt niet ver zonder de wil om te verbeteren, te veranderen en te leren. 

Ons doel is om jou als schoolleiders bewust te laten reflecteren over hoe je met deze verandering omgaat en hoe je invulling geeft aan je rol. Met deze scan krijg je als schoolleider een beeld van wat al goed gaat en waar je ontwikkelpunten liggen.  

Digitalisering van het onderwijs is niet nieuw en is al jaren gaande. Hoe zorg je ervoor dat dit duurzaam en toekomstbestendig gebeurt? 

Meer grip, meer houvast, meer controle over jouw onderwijsvisie, ondersteund door integratie van technologie.

Na de scan:

Na de scan krijg je direct inzicht in jouw eigen vaardigheidsniveau in de verschillende domeinen van de scan, aangevuld met een advies en/of literatuurtips waar je in de praktijk mee aan de slag kunt. 

 Wil je meer weten?Denk bijvoorbeeld aan: 

  • een overzicht van je eigen vaardigheidsniveaut.o.v. andere deelnemers; 
  • een totaaloverzicht van de niveaus van de schoolleiders binnen jouw schoolbestuur; 
  • suggesties die op jouw eigen leerroute zijn toegesneden. 

Neem dan contact op via onze website www.edutrainers.com of stuur een e-mail naar info@edutrainers.com 

Deze leiderschapsscan is mede mogelijk gemaakt door onderwijsvrienden SPEYK en Edutrainers. Samen werken aan nog beter onderwijs voor elk kind. 

Tijdsduur:

De scan duurt ongeveer 10 minuten.


Leiderschapsscan

Microsoft 365, Scans,

Scans
00:00 uren | € 0,00