Reading Progress is een toevoeging aan Microsoft Teams waardoor leerkrachten een (voor)leesopdracht kunnen geven aan leerlingen die gericht is op de individuele leerbehoefte. Reading Progress is een optie binnen de opdrachtenmodule van Microsoft Teams en is eenvoudig te gebruiken voor een goede en gerichte leesopdracht of opdracht om de leesvaardigheid te bevorderenDaarnaast levert een opdracht door middel van Reading Progress tijdswinst op doordat je als docent niet meer een-op-een met je leerlingen een tekst analyseert. Ook ontstaat er meer en makkelijker inzicht in de leesvoortgang van de leerlingen. Op basis van dit inzicht kunnen er eenvoudig opdrachten op maat aangeboden worden aan leerlingen. Ook kunnen resultaten na een opdracht eenvoudig gedeeld wordenTot slot kan een opdracht via Reading Progress ook helpen om het zelfvertrouwen van de leerling te vergroten.  

Leerlingen lezen in Reading Progress een tekst hardop voor. De leerkracht kan deze opname terugluisteren en zelf, óf met behulp van de auto-detect functie beoordelen. Door opnames te maken, kunnen leerlingen en leerkrachten de uitwerking van opdrachten terugluisteren. 

Domein: Lesgeven en leren

Competentie: Zelfgestuurd leren

doelenNa dit leerblok:

  • kun je Reading Progress inzetten bij een Microsoft Teams opdracht
  • weet je welke voordelen het inzetten van Reading Progress je oplevert in je onderwijspraktijk
  • weet je hoe de inzet van Reading Progress beter inzicht geeft in het leren van leerlingen
  • kun je leerlingen gerichte tips geven op basis van het gebruik van Reading Progress
tijdTijdsduur:

30 minuten

voorkennisVoorkennis:

Je hebt de leerblokken Microsoft 365: Van start met Teams 2.0 en Microsoft 365: Teams in de klas 2.0 gevolgd of je beheerst deze kennis al. 

benodigdhedenBenodigdheden:

  • Microsoft 365 account
  • Microsoft Teams
  • Een voorleestekst van maximaal 5 minuten (PDF/Word)