In veel klaslokalen is een interactief schoolbord niet meer weg te denken. Misschien heb jij wel een Prowise-bord of een bord van bijvoorbeeld Ctouch of Clevertouch? Softwaremakers, zoals bijvoorbeeld Microsoft (maar ook de makers van de borden zelf), maken graag gebruik van deze mogelijkheid om elk hun eigen stukje software te ontwikkelen om het meeste uit zo'n interactief bord te halen. Het is een mooie mogelijkheid om namelijk in het groot te brainstormen, onderwerpen te presenteren en ga zo maar door.

Microsoft heeft met Whiteboard ook zijn eigen applicatie om door middel van een groot canvas samen te werken of te brainstormen over welk onderwerp dan ook. Het praktische van Microsoft Whiteboard in deze is dat deze applicatie naadloos samenwerkt met de andere applicaties van het Microsoft 365-platform. Zo kun je op afstand in een Teams-call ideaal samenwerken aan een Whiteboard, kun je een Whiteboard toevoegen aan een Team en kun je andersom ook andere onderdelen zoals Microsoft Loop, (dia's uit) PowerPoint-presentaties, Excel-files of Word-documenten delen. Veel voordelen en bovendien mooie voorbeelden van deze handige applicatie die bovendien erg makkelijk in gebruik is.

In dit leerblok word je meegenomen in de basis van Whiteboard. Welke functies zijn er, waar vind je ze en hoe kun je Whiteboard handig gebruiken? Dat leer je onder andere in dit leerblok.

Domein: Lesgeven en Leren 

Competentie: Digitale leeractiviteiten ontwerpen

Na dit leerblok:
  • weet je de basisfuncties van Microsoft Whiteboard te vinden en toe te passen;
  • weet je hoe sjablonen en media je kunnen helpen bij het voorbereiden van je opdrachten, projecten of andere werkzaamheden in Whiteboard;
  • weet je hoe je leerlingen kan laten samenwerken in een Whiteboard-omgeving.
Tijdsduur:

  • 30 minuten

Voorkennis:

U kunt hier een individueel leerblok aanschaffen van Edutrainers Academy. Wanneer u behoefte heeft om meer leerblokken aan te schaffen, of wanneer u andere vragen of verzoeken heeft, neem gerust contact met ons op.

Neem contact op!

Veel plezier met leren!

Microsoft 365: Van start met Whiteboard 2024
Domein: lesgeven en leren
00:00 uren | € 9,95